Zveřejnili jsme zdrojové kódy projektu ProScholy.cz

Open-source je mocný směr, který zahýbal softwarovým vývojem posledních dekád. Už i velké korporáty pochopily, že otevřený kód, ke kterému má kdokoli přístup a jehož změny mohou nezávislí vývojáři navrhovat formou pull requestů přímo do VCS (version control system), má svou sílu. Kvalitní software dnes zkrátka často vzniká díky open-source komunitě.

U nás ve zpěvníku jsme si toho byli dlouho vědomi, přestože naše proprietární firemní návyky velely verzovat všechno v privátních GitLab repozitářích bez zpřístupnění veřejnosti. Nakonec jsme se ale rozhoupali do toho jít a všechny repozitáře jsme přemigrovali na veřejný GitHub.

Zpěvník je open-source

Všechny repozitáře (webový server s GraphQL API, Nuxt.js frontendové aplikace Zpěvníku pro scholy a Regenschori.cz, mobilní aplikace pro Android i pro iOS) jsme umístili na GitHubu projektu ProScholy.cz.

Pokud jste zvědaví, chcete se inspirovat nebo přispět do vývoje ProScholy.cz i Vy, jste zváni prohrabat se naším source-kódem ještě dnes! 🙂 Jsou tam zajímavé věci, např. API server je postavený na Laravelu s Elasticsearch. Všechny aplikace jsou dockerizované.

Přehled projektů v GItHubu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *